top of page

Hotel Pigalle, Göteborg



Vi skulle åka till Göteborg med barnen och se Alcazar och gå på Liseberg och passade då på att besöka och uppleva Hotell Pigalle. Ett hotell vi länge varit nyfikna på.


Hotelle Pigalle är ett koncepthotell med inspiration hämtad från det tidiga 1900-talets Paris och risken hade varit stor att det kunnat bli lite jönsigt och kitchigt. Men Hotell Pigalle var över förväntan och inredning, materialval och byggnation kändes mer gediget och mer äkta än hemsidan signalerar. I många fall kan koncepthotell kännas lite ”fake”, men Pigalle har lyckats. Med stylad personal i konceptenliga kläder och unika detaljer som porslinsfigurer och tavlor har de lyckats få till en känsla som andas sekelskiftes Paris.


De 65 dubbelrummen är alla olika och finns i tre storlekar. Petite, Classic samt Royale. Vi bodde i ett Royal som gick i blå nyanser, med en stor skön dubbelsäng och en trevlig soffgrupp.


Frukosten serverades i hotellets restaurang, Atellier, och var ekologisk och hemlagat vilket innebar att det inte föll barnen i smaken. De som vanligtvis älskar hotellfrukostar. ”Ingen fil, inga flingor, inga scrambled eggs och konstig ost.” För oss vuxna som gillar närodlad mat från svenska gårdar var frukosten kanon. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute på hotellets fina takterrass.



Plus

+ Mycket välgjort och trevligt hotell med sköna sängar och skön atmosfär + Läget centralt i Göteborg + Trevlig, kunnig och servicminded personal rakt igenom + Bra drinksortiment i restaurangen


Minus – Middagen var inte den bästa upplevelsen vi haft. Helt ok, men inte mer än så. – Dåligt fall i badrummet men det är förlåtet – Kanske lite väl ekologisk frukost även för oss vuxna. Ibland är det gott med en Croissant. 🙂

Prisnivå: €€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page